Maija Boren syksyblogi

 Kilpailukauteen valmistautuminen

Syksy on edennyt nopeasti ja talvi alkaa lähestyä. Hiihtäjälle se tarkoittaa kilpailukauden alkua. Tässä pieni vilkaisu Maijan syksyyn ja harjoitteluun.


Kesäloman jälkeen palasin Vuokattiin, opiskelupaikkakunnalle. Vuokatissa syksy on mennyt mukavasti, koulu ja reenit ovat pitäneet huolta ettei tekeminen lopu kesken. Syksyllä saa aina lisää motivaatiota harjoitteluun kun tajuaa, että pian kisakausi oikeasti alkaa. 


Lukiossa käyntiin lähti 3.vuosiluokka. Tällä hetkellä käyn 3.5 vuoden sunnitelmalla, joten ensimmäiset kirjoitukset ovat vasta keväällä. Ensimmäinen koeviikko on kuitenkin jo ohitse ja toinen jakso alkaakin jo ensi viikolla. Odotan myös syyslomaa niin pääsee kotiin käymään ja huilata hetken kouluhommista. 


Syksyn tavoite oli päästä kisaamaan rullahiihdon SM-kisoissa. Kuitenkin syksyisin on paljon flunssia liikeellä, joten sairastuin juuri viikko ennen kisoja. Tervehdyin juuri pari päivää ennen kisoja, joten valmistautuminen ei ollut paras mahdollinen. Kisoihin pääsin ja sijoitus oli 7., mutta N20 sarjassa oli vain 9 kisaajaa paikalla sillä todella moni oli sairaana.  Kisoista ei jäänyt paljoa sanottavaa, joten katseet talvea kohti.




Kisojen jälkeen aloitettiin hiihto hiihtotunnelissa. Oli mukava palata pikku hiljaa oikeille suksille rullahiihdon jälkeen. Kesän tavoitteena oli parantaa tekniikkaa. Siinä olenkin onnistunut ja tasatyöntö on kehittynyt alkukesään verrattuna. Meillä on Vuokatissa ollut myös leirejä, joten kavereiden kanssa on päässyt reenaamaan.


Syksyllä ohjelmassa on paljon pitkiä lenkkejä. Syksyinen luonto on kaunis ja ilma on raikasta, joten lenkkeily menee mukavasti värikkäissä maisemissa.  Kahden viikon päästä pitäisi hiihtää jo ensilumenladulla Vuokatissa. Parin kuukauden päästä pääsee jo kilpailemaan ensimmäisiä kertoja Kainuun talvikisoissa ja Suomen Cup kilpailussa Vuokatissa. Siihen asti reenaaminen jatkuu ja yritetään pysyä terveenä!


Teksti ja kuvat: Maija Boren


1 kommentti:

Kaikki kommentit moderoidaan. Kommenttien moderointia tehdään arkipäivisin. Kyläyhdistys varaa oikeuden poistaa tai muokata kommentteja niiden sopimattoman tai asiattoman sisällön perusteella.

Suosituimmat:

Kylät haastattelevat ehdokkaita - tiedote

Kylät kyselivät kaupunginjohtajaehdokkailta - yhteistyö kylien kanssa saa kannustusta  Osa Nurmeksessa toimivia kyläyhdistyksiä ja kaupungin...